logo-jumbo
 • Goede service
 • Vanaf €3,95
 • Minimaal €50
 • 32.000+
logo-albert-heijn
 • Beste aanbiedingen
 • Vanaf €4,95
 • Minimaal €50
 • 27.000+
logo-plus
 • Hoge kwaliteit
 • Vanaf €6,00
 • Minimaal €25
 • 20.000+
butlon
 • Top bezorging
 • Vanaf €6,95
 • Minimaal €50
 • 2.000+

Om zowel voor je dagelijkse boodschappen als voor de grotere incidentele uitgaven de beste prijzen te betalen is een goede timing erg belangrijk. Hier heb je informatie voor nodig zodat je weet wanneer bepaalde seizoensartikelen in de uitverkoop gaan en wanneer er andere grote sales evenementen voorvallen. Op die manier hoef je nergens echt meer het volle pond voor te betalen! 

Iedereen die van koopjesjagen houdt kijkt uiteraard wekelijks of er niet een nieuwe prettige aanbieding in de reclamefolders staat. Of je zoekt op de specifieke sales pagina’s van de online webwinkels. Ook is het interessant om te weten in welke maanden er bepaalde artikelen meer in de aanbieding zijn. Juist daarom vind je hier onze Koopjes Kalender voor 2022!

Januari

In januari kun je vaak veel voordeel op bedden, matrassen en het bijpassende beddengoed scoren. Veel retailers geven juist dan ook een aangename korting op fitnessapparatuur, om zo heel handig op jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar in te spelen! Verder heeft de KLM tijdens haar Werelddeal Weken begin januari allerlei vliegtickets in de aanbieding. En biedt de MediaMarkt eind januari op een aantal dagen een speciale btw-korting.

Februari

In deze maand vindt steevast de uitverkoop van de winterkleding collecties plaats. Dat kan veel geld schelen en het fijne hiervan is dat je het in oktober of november alweer aan kunt doen. Februari is evenzo de maand van de witgoed aanbiedingen. Je kunt dan veelal een royale korting op de wat oudere modellen krijgen! Het is evenzo de beste tijd om van een ​​mooie vroegboekkorting voor jouw aankomende vakantie te genieten.

Maart

In maart kunnen de vroegboekers van vakanties het beste gebruik maken van alle koffer acties die dan in de aanbieding zijn. Tijdens het voorjaar worden er eveneens veel nieuwe televisiemodellen geïntroduceerd. Dus is dit een perfect moment om een aangename korting op een iets ouder model te ontvangen.

April

April is de grote voorjaarsschoonmaak maand, en juist daarom krijg je dan wat extra korting op de diverse schoonmaakproducten, zoals stofzuigers. Bovendien kunnen alle doe-het-zelf liefhebbers dan voor schappelijke bedragen allerhande bouwmaterialen naar huis slepen. 

Mei

Mei is in de ultieme tweedehands tuinmeubelen maand. Kijk hier gerust eens op Marktplaats voor in de rondte. Het vakantiegeld wordt door veel individuen immers voor een nieuwe tuinset gebruikt en zij plaatsen hun oude set vaak voor een appel en een ei online. In mei maken veel (online) winkels ruimte voor de nieuwste digitale camera’s die er in de zomer op de markt komen. En had je per ongeluk nog geen vakantie geboekt. Ga dan op zoek naar de ultieme last minute vakantie reizen.

Juni

Ook in de zomerperiode hebben veel mensen wat extra tijd om te klussen. De bouwmarkten spelen hier graag op in. En in juni begint ook al de zomeruitverkoop. Veel retailers gaan op deze wijze alweer wat ruimte creëren voor de aankomende herfst collecties. En omdat men in de zomer vaak minder koffie drinkt worden de koffiemachines nu ook wat extra in het kortingszonnetje gezet!

Juli

Een nieuwe cv-ketel kun je het beste in het hartje van de zomer aanschaffen. De meeste installatiebedrijven hebben het op dat moment immers rustig en verstrekken jou daarom zeker een interessante deal! Ook vind je in deze maand aardige kortingen op barbecues. 

Augustus

Ook eind augustus biedt KLM de Werelddeal Weken voor het verkrijgen van goedkope vliegtickets. En vergeet dan ook niet de zwemkleding en zonnebrandcrème aan te schaffen want die zullen dan ook behoorlijk afgeprijsd zijn. Of wat dacht je van allerlei kampeer- en tuinspullen die nu ook in de aanbieding zijn. 

September

Vooral de fietsen zullen nu voor een aantrekkelijke korting van de hand gaan. Want na de zomer wordt er meestal minder vaak gefietst. Plus je zult juist nu ook diverse ‘back to school’ acties zien. Ook begint in deze maand de korting op de kleding te komen. 

Oktober

Wil je voor een ‘nieuwe’ iPhone of iPad gaan. Let dan deze maand goed op voor de aankondiging van de allernieuwste modellen. Want die aankondiging gaat hand in hand met een prijsverlaging op de wat ‘oudere’ uitvoeringen. Let evenzo op de goede deals van elektrische fietsen en scooters. Daarnaast is speelgoed eveneens wat prettiger geprijsd!

November

November is de uitverkozen elektronica kortingsmaand! En dan specifiek op Black Friday en Cyber Monday. Je kunt dan van behoorlijke kortingen op onder meer spelcomputers en laptops genieten. Juist daarom houd je dan met een haviksoog de Cyber Monday aanbiedingen in de gaten!

December

December is de geuren en cosmetica kortingsmaand. Iets wat heel handig voor een Sinterklaas- of Kerstcadeau is. En de nieuwe auto’s zijn dan ook wat goedkoper, dit omdat een auto dan nog net van het ‘oude’ jaar is.

Conclusie

Zoals je hierboven kunt lezen zijn er bijzonder veel artikelen die je in een bepaalde periode of maand met korting kunt kopen. Voor alle genieters van aangename kortingsacties zijn dit zeker de beste momenten om keer op keer veel geld te besparen. Dat levert niet alleen een heel aangenaam gevoel op maar scheelt eveneens aangenaam in jouw portemonnee.